Pagina opties

Groter

75 jaar Vrijheid in de Hoeksche Waard

Op basis van de aanscherpte en nieuwe maatregelen rondom het coronavirus worden alle bijeenkomsten en evenementen in de Hoeksche Waard tot 1 juni afgelast. Dit betreft dus ook de geplande evenementen voor 4 en 5 mei. Momenteel wordt er gekeken of sommige herdenkingen of activiteiten op een aangepaste manier toch door kunnen gaan. Houd hiervoor de berichtgeving van uw lokale Oranjevereniging in de gaten. 

In 2020 is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog beëindigd werd. We vieren in 2020 deze bijzondere mijlpaal met het besef dat we sindsdien in vrijheid leven en dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties. Ook in de Hoeksche Waard vinden in 2020 verschillende activiteiten plaats om deze vrijheid te herdenken.

Lokale activiteiten

In onze gemeente zijn veel vrijwilligers bezig met het organiseren van lokale activiteiten. Begin april verschijnt de ‘Bevrijdingskrant’. Hierin kunt u meer lezen over alle activiteiten op en rond 5 mei. Zo wordt in alle dorpen een bevrijdingsontbijt/lunch georganiseerd, zijn er verschillende bevrijdingsconcerten en –diensten, is een expositie over Veteranen te bezichtigen en wordt op scholen extra educatie over dit onderwerp gegeven. Dit is slechts een greep uit de vele activiteiten. Meer informatie vindt u straks in de Bevrijdingskrant en in het overzicht hieronder.

Deze pagina zal de komende tijd steeds aangevuld worden met activiteiten rondom 75 jaar Vrijheid in de Hoeksche Waard.

Bekijk hier het evenement 'Literair concert' in het kader van 75 jaar vrijheid.